מעונות "עיר הסטודנטים" ייפתחו בתחילת שנת הלימודים ויאכלסו 1,600 תלמידים

המעונות החדשים של אוניברסיטת תל-אביב יכללו כמאתיים דירות בעלות שני חדרים, כמאה דירות בעלות שלושה חדרים עבור משפחות או שותפים, ולראשונה בישראל גם כאלף דירות סטודיו ליחיד

19 מרץ 2013
מעונות "עיר הסטודנטים" ייפתחו בתחילת שנת הלימודים ויאכלסו 1,600 תלמידים

כל מי שחולף בשבועות האחרונים ברחובות המובילים לאוניברסיטה מכיוון דרום, אינו יכול להתעלם מאתר הבנייה הענק ומן הבניינים שצצים וגדלים בו בקצב מרשים. מדובר במעונות הסטודנטים החדשים - פרויקט דיור שאפתני שיאכלס, החל משנת הלימודים הקרובה, כ-1,600 סטודנטים וחוקרים.

 

עיר הסטודנטים של אוניברסיטת תל-אביב

לדברי עופר לוגסי, סמנכ"ל ההנדסה של האוניברסיטה, מדובר בפרויקט הבנייה הגדול בתולדות המוסד. הוא עתיד להשתרע על שטח כולל של 35 אלף מ"ר, ויכלול שמונה בנייני מעונות חדשים בני שבע עד תשע קומות, וזאת לצד מרחבים ירוקים, מרכז מסחרי עם חנויות, בתי קפה ומסעדות, מועדון סטודנטים ועוד. המעונות הקיימים ברחוב איינשטיין פינת ברודצקי מכילים כ-920 מיטות, כך ש"עיר הסטודנטים" החדשה צפויה לשלש כמעט את היצע המגורים לסטודנטים ולסטודנטיות.

 

לדברי לוגסי, המעונות החדשים נבנים לפי סטנדרט בנייה גבוה וכל דירה תכלול, בין השאר, מזגן, מסכי LCD, כבלים, אינטרנט מובנה, מטבח ועוד. המבנים עצמם נבנים לפי תקן LEED – תקן אמריקאי לבנייה ירוקה – והם יכללו מערכת מיזוג חסכונית במיוחד ובידוד כפול בקירות. גם המעונות הקיימים שופצו לאחרונה בעלות של כמאה מיליון שקלים.

 

לראשונה בישראל - דירות סטודיו במעונות

היצע הדירות יתחלק לשלושה סוגים: כאלף דירות סטודיו ליחיד; כמאתיים דירות בעלות שני חדרים; ועוד כמאה דירות בעלות שלושה חדרים עבור משפחות או שותפים. לדבריו של סמנכ"ל ההנדסה, באוניברסיטה זיהו כי דירות סטודיו הן המוצר המבוקש ביותר על-ידי סטודנטים, ואלה יוצעו כאן לראשונה במסגרת מעונות לסטודנטים בישראל.

 

סטודנטים, חוקרים ותלמידי חו"ל

"מטרת הפרויקט הייתה לשפר את הנגישות של מגוון אוכלוסיות לאוניברסיטה", אומר לוגסי. לדבריו, סעיף הדיור נמצא בראש סדר ההוצאות של הסטודנט הממוצע, הרבה לפני מרכיב שכר לימוד. "בראש ובראשונה אנחנו רוצים להגדיל את הנגישות לתלמידים מהפריפריה, לכל מי שאין לו דירה בגוש דן והיה רוצה ללמוד בתל-אביב".

 

"קבוצה שנייה, היא אוכלוסיית התלמידים לתארים מתקדמים: תלמידי תואר שני, דוקטורנטים ופוסט-דוקטורנטים. לכל אלה נציע, בין השאר, דירות שמתאימות למגורי משפחות. בנוסף, יוצעו עשר דירות עבור אנשי סגל חדש שיוכלו לגור בהן במשך שלוש שנים, וכן דירות לתקופות קצרות עבור פוסט-דוקטורנטים ואורחים".

 

האוכלוסייה השלישית היא זו של תלמידי חו"ל, והמעונות יקלו את שהותם בארץ. לדברי סמנכ"ל ההנדסה, תלמידים אלה נתקלים כיום בקשיים בהשכרת דירות בעיר, הן בגלל נושא הערבויות הנדרשות והן בגלל שמרביתם מגיעים לתקופות קצרות.

 

האוכלוסייה האחרונה שתיהנה מהמעונות החדשים היא קבוצת סטודנטים המבקשת לשכור דירה בסמיכות. לדוגמה, קבוצה של סטודנטים מצטיינים בכימיה, שעובדים על פרויקט משותף ומבקשים להתגורר זה בסמוך לזה.

 

כבר בתחילת שנת הלימודים הבאה (תשע"ד) יאוכלסו שלושה מן המבנים, ובהמשך יאוכלסו שאר הבניינים.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>