לראשונה יוקם בסין מרכז מחקר ללימודי ישראל

אוניברסיטת תל-אביב חתמה אתמול על הסכם ראשון מסוגו עם אוניברסיטת ג'יאו-טונג היוקרתית בשנחאי, בה יוקם מרכז המחקר ללימודי ישראל

29 ספטמבר 2013
לראשונה יוקם בסין מרכז מחקר ללימודי ישראל
פרופ' יוסף קלפטר נשיא אוניברסיטת תל-אביב ופרופ' ז'אנג ז'י נשיא אוניברסיטת ג'יאו טונג. מאחור: שגריר ישראל בסין מר מתן וילנאי

במעמד שגריר ישראל בסין, מתן וילנאי, נציגי הקונסוליה הישראלית ונציגי הקהילה העסקית והיהודית, חתמו אתמול נשיא אוניברסיטת תל-אביב, פרופ' יוסף קלפטר, ופרופ' ז'אנג ז'י, נשיא אוניברסיטת ג'יאו-טונג בשנחאי, סין, על הסכם יוצא דופן להקמת מרכז מחקר ראשון מסוגו ללימודי ישראל שיעסוק בנושאים עכשוויים. יחד עם המרכז נחנכה גם תערוכת צילומים העוסקים בהיסטוריה היהודית של שנחאי.

צוהר על ישראל

פרופ' קלפטר ציין, כי המרכז החדש יפתח צוהר על ישראל לסטודנטים סינים ובינלאומיים ויעניק להם את הידע והכישורים הקריטיים הנחוצים להבין את מדינת ישראל ואת ההיסטוריה, המשפט, הכלכלה, הפוליטיקה והתרבות שלה. במרכז החדש ייחקרו וינותחו נושאים כגון מעמדה של ישראל במזרח התיכון, מעמדה בקרב האומות והמערכות הפוליטיות והמשפטיות שלה.

המרכז יקיים תכנית לחילופי חוקרים וסטודנטים ויקיים ימי עיון וסמינרים בענייני ישראל. בנוסף, ישמש המרכז החדש ישמש כצוות חשיבה, אשר יגיש המלצות מדיניות לגבי יחסי סין-ישראל ולגבי מדיניות סין במזרח התיכון.

אוניברסיטת ג'יאו-טונג בשנחאי נחשבת לאחת האוניברסיטאות העתיקות, היוקרתיות ביותר שבסין. באוניברסיטה למעלה מ-20 קולג'ים ולומדים בה 34,000 סטודנטים, כאשר מחציתם לומדים לתארים מתקדמים. עם בוגריה נמנים אישים כגון: נשיא סין לשעבר ז'יאנג זמין, ראש עיריית שנחאי לשעבר ווג דאוהן ואבי טכנולוגיית החלל הסינית קאסון זואסן. באוניברסיטה יש שבעה בתי ספר למדעי הרוח ולמדעי החברה, ובהם בית הספר לענייניים בינלאומיים וציבוריים (SIPA) שבו ימוקם המרכז הישראלי.