סטודנטים סינים, בוגרי אוניברסיטת תל-אביב, הקימו ארגון של בוגרי האוניברסיטה בעיר נאנג'ינג, סין

זו הפעם הראשונה שנפתח ארגון בוגרי האוניברסיטה מחוץ לישראל וצפון אמריקה

19 נובמבר 2015
טקס השקת ארגון הבוגרים בנאנגינג: נשיא אוניברסיטת תל-אביב, פרופ' יוסף קלפטר, מעניק פסלון של האמן הישראלי צוקי, לסגן המושל, קאו ווישינג

לראשונה בהיסטוריה של אוניברסיטת תל-אביב, נחנך ארגון בוגרי האוניברסיטה בנאנג'ינג, הנחשבת לעיר השלישית בחשיבותה שבסין. הארגון הוקם על ידי סטודנטים סינים שסיימו את לימודיהם באוניברסיטה. זו הפעם הראשונה שנפתח מועדון בוגרי אוניברסיטה מחוץ לישראל ולצפון אמריקה.

בשנת 2012 השיקה אוניברסיטת תל-אביב לראשונה בישראל תכנית ייחודית להכשרת מנהלים לאנשי ממשל, אנשי עסקים ויזמים מנאנג'ינג. תכנית הלימודים בת עשרת הימים התמקדה בנושאי חדשנות, יזמות ומסחור ידע, והועברה על ידי 'להב', הזרוע ללימודי תעודה למנהלים של הפקולטה לניהול באוניברסיטה. מאז הורחבה התכנית לערים נוספות בסין, בהן: בייגינג, שנגחאי, הנגז'ו ושנגדו, ששלחו לתכנית אנשי עסקים בכירים. סך הכל סיימו עד כה את התכנית כ-1,000 סינים. כתוצאה משיתוף פעולה מוצלח זה, החליטו מסיימי התכנית להקים את מועדון הבוגרים בנאנג'ינג, כאשר הכוונה היא שבמשך הזמן הוא יהפוך לארגון בוגרים כלל ארצי שיאגד את כל הסטודנטים בסין שלמדו בתכנית באוניברסיטת תל-אביב.

מועדון הבוגרים יספק לחברים בו הזדמנות נדירה להיות מעודכנים בנעשה בעולם היזמות, הטכנולוגיה והעסקים הישראלי, ויהווה כר לשיתופי פעולה עם מעבדות באוניברסיטה לטובת מחקר, פיתוח לסטרטאפים  וחבירה עם יזמים, משקיעים וחברות מישראל.

פרופ' יוסף קלפטר ציין בהשקת האירוע שהתקיים השבוע בסין: "מדובר באירוע היסטורי לאוניברסיטת תל-אביב. אנו רואים באנשי עסקים מובילים אלה, קבוצה ייחודית ואקסקלוסיבית, שתהווה בסופו של דבר שגרירים לקשרי סין ישראל בכלל, ולאוניברסיטת תל-אביב בפרט. כבר היום אנו רואים שיתופי פעולה מוצלחים בין חברות ישראליות לבוגרי התכנית.  אחד מהסטרטאפים שהוצגו בטקס לראשונה הוא הקמת מאגר מידע מקיף בסינית הכולל 5,000 חברות ישראליות. אנו מצפים לעוד שיתופי פעולה מוצלחים כאלו."

בראש מועדון הבוגרים יעמדו שני נשיאי כבוד, נשיא אוניברסיטת תל-אביב, פרופ' יוסף קלפטר, ומר יאן לוגן (Yan Lugen), בוגר התכנית משנת 2014, ראש חברת הנדל"ן Lekyuen Group ואספן אמנות.

טקס השקת מועדון הבוגרים התקיים במשרד המושל בעיר נאנגי'נג בהשתתפות נציגים בכירים של המחוז בתחומי החינוך, המדע והחדשנות. בפגישה הלבבית בירך סגן המושל בעיר נאנגי'נג, קאו ווישינג, את נשיא האוניברסיטה על היותה האוניברסיטה המובילה בהיקף הפעילות האקדמית בסין.