מצפה כוכבות: יום הוקרה לדוקטורנטיות

מצפה כוכבות: יום הוקרה לדוקטורנטיות - 8.3.15

ישאו דברים

• פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב
  • פרופ' נורית ירמיה, המדענית הראשית במשרד המדע, הטכנולוגיה והחלל, ויו"ר המועצה הלאומית לקידום נשים במדע וטכנולוגיה
  • ח"כ ד"ר עליזה לביא, יו"ר הועדה לקידום מעמד האישה בכנסת

עבר, הווה, עתיד

• להכיר העבר - כוכבות הצפון
  • להוקיר ההווה - 13 בריבוע | 13 דוקטורנטיות מציגות ב-3 דקות את מחקרן
  • ליצור העתיד - פרופ' רחל ארהרד, יועצת הנשיא להוגנות מגדרית

13 דוקטורנטיות מצטיינות יציגו את עבודת המחקר שלהן

במסגרת האירוע המרכזי של יום זה, במעמד נשיא האוניברסיטה, חברת הכנסת ד"ר עליזה לביא ופרופ' נורית ירמיה – המדענית הראשית במשרד המדע, 13 דוקטורנטיות מצטיינות מכל הפקולטות ובתי-הספר של אוניברסיטת תל-אביב יציגו את עבודות המחקר שלהן.

• יעל שטוירמן, מהפקולטה למדעי החיים, המחלקה לאימונולוגיה וחקר התא, תציג את עבודתה "פיתוח שיטות חישוביות לחקר השונות במערכת החיסון". מטרת העבודה - הבנת התרומה של המערכת החיסונית לרגישות למחלות.

• ליה אנגל, מהפקולטה להנדסה, המחלקה למדע והנדסה של חומרים, תציג מחקר בנושא: מיקרו/ננו חיישנים ואקטואטורים מבוססי הפולימר האלקטרו-אקטיבי (PVDF-TrFE-CFE).

• עבודת המחקר של סיון בלסלב, מהפקולטה למדעי הרוח, בית הספר להיסטוריה ומרכז אליאנס ללימודים איראניים, עוסקת ב"היסטוריה של גברויות באיראן המודרנית, 1940-1870".

• נורית גל, מהפקולטה לניהול, חוקרת את "השפעת אי וודאות מחירי הגז הטבעי על תחרות ביצור חשמל".

• רותי קירו, מהפקולטה לרפואה, המחלקה למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית, תציג את מחקרה - "גילויו של חלבון המונע מחיידקים להתחלק".

• עבודתה של יעל גרינשטיין, מבית הספר לחינוך, עוסקת ב"סוגי הון ומעמדם הפורמלי והלא פורמלי של מורות ומורים בבית-ספר: השוואה בין נשים לגברים בחינוך היהודי והערבי".

• טל אירם, מבית הספר סגול למדעי המוח, חוקרת "אסטרוציטים כתאים מפני פסולת במחלת האלצהיימר".

• טליה טיירי מבית הספר לעבודה סוציאלית, תציג את עבודה - "מה יגרום למיה להיות מעורבת?"

• אפרת הרצברג דרוקר, מהפקולטה למדעי החברה, החוג ללימודי עבודה, תציג את מחקרה - "דפוסי נישואין על פי השכלה, השתתפות בשוק העבודה ואי שוויון בהכנסות".

• מכבית אברמזון, מהפקולטה לאמנויות, התכנית הבינתחומית באמנויות, תציג את עבודתה בנושא "׳פסיכה החדשה׳ ומסעה מול גבר אפל בקולנוע".

• יעל הלפמן כהן, מבית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר חוקרת "פיתוח שיטת תכנון ביומימטית".

• רבקה ברוט, מהפקולטה למשפטים, מרכז צבי מיתר ללימודי משפט מתקדמים, תציג את עבודת המחקר שלה "בין קהילה למדינה: משפטי יהודים משתפי פעולה עם הנאצים".

• עבודתה של יעל אמסטרדמר, מהפקולטה למדעים מדויקים, בית הספר למדעי המחשב, עוסקת ב"כריית מידע בעזרת ההמונים".

התכנסות בשעה 10:15